Loop je een keer mee?

Hardlooptraining Amsterdam

Eastrunners traint minimaal eens per week, elke week, het hele jaar door. De trainingen duren ongeveer 75 minuten en beginnen altijd met een goede warming-up. Daarbij wordt aandacht besteed aan rekken, dynamische oefeningen, loopscholing en blessurepreventie.

Na de warming-up begint de kerntraining, welke als thema snelheid, kracht of uithoudingsvermogen heeft. Bij de kerntraining past de trainer het trainingsniveau individueel aan, zodat de trainingen voor iedereen uitdagend zijn. Deze professionele begeleiding kan alleen gegarandeerd worden als de groepen niet te groot zijn. Bij Eastrunners zal je daarom nooit groepen groter dan 10 lopers vinden.

Iedere training eindigt met een cooling-down, om het lichaam en alle spieren die zijn gebruikt weer langzaam tot rust te brengen.

Realistische doelen stellen en waarmaken

Of je nou een beginnend hardloper bent en 4 km achter elkaar wil kunnen hardlopen, of een gevorderd hardloper die zijn/haar PR op de (halve) marathon wil verbeteren, bespreek je doel met de gediplomeerd trainer en ga samen aan de slag om dat doel te bereiken.

Een fitter lichaam?

Natuurlijk kun je ook als doel hebben je algehele gezondheid te verbeteren en een fitter lichaam te krijgen. Ook aan die doelen worden de kerntrainingen aangepast.

Heb je bijvoorbeeld vetverbranding als doel? Dan is het niet noodzakelijk om je lichaam 75 minuten lang op een ontzettend hoge intensiteit tot het uiterste te dwingen. Vetverbranding kan namelijk ook (en misschien zelfs wel beter) gerealiseerd worden door een duurtraining op een relatief laag tempo, waarbij de hartslag niet te hoog oploopt en het aerobe uithoudingsvermogen wordt aangesproken. Niet alleen neemt het aantal haarvaatjes in je lichaam op deze manier toe, je kunt ook nog sociaal contact onderhouden met je medesporters. Deze wijze van trainen wordt doorgaans langer volgehouden en leidt daarom vaker tot het behalen van de gestelde doelen.

Quotes van lopers

“Tijdens de training sta je geen minuut stil: ben je niet aan het hardlopen, dan ben je wel bezig met loopscholing, rek-, kracht- of stabiliteitsoefeningen. De training is pittig en gevarieerd en wordt mooi opgebouwd. Ik vind het motiverend om op zaterdagochtend met een groepje van verschillende niveaus te trainen. En je kunt er nog een hoop leren ook!”

Groet Marlies

Quotes van lopers

“Heel fijn dat we ook tips krijgen waarmee we zelf verder kunnen trainen. Ik sport niet alleen, ik leer ook veel. Daardoor wordt het echt leuk en houd ik het zo lang vol!”

Quotes van lopers

‘Monique zorgt voor een afwisselende les en voor mij is het een sportief begin van het weekend.’

Marissa

Quotes van lopers

De loopgroep van Eastrunners op zaterdagochtend is een goede stimulans om te blijven rennen. De lessen zijn afwisselend en er is aandacht voor looptechniek, sneller worden, etc. Echt een aanrader!

Victor

Quotes van lopers

“Lekker buiten sporten en fitter worden, met een leuke groep en een gemotiveerde trainer!”

Eastrunners Amsterdam

We run together