Loop je een keer mee?

Trainen bij Eastrunners Amsterdam geeft je energie!

Door regelmatig te sporten en te bewegen krijg je meer energie en sporten maakt je fitter en gelukkiger. Voldoende lichaamsbeweging heeft een positief effect op je gezondheid, het versterkt je spieren en botten, draagt het bij aan gezonde hart- en bloedvaten, zorgt voor een optimale hersenfunctie en verhoogt je afweer. Een goede conditie betekent dat je volop energie hebt om dingen te doen. Voor wat extra motivatie hieronder een aantal redenen om in het Oosterpark in Amsterdam bij Eastrunners mee te trainen.

Minder moe

Voel je je vermoeid? En heb je nergens zin in? Kom in beweging, want je lichamelijk inspannen doet je goed. Span je spieren aan, inhaleer die frisse buitenlucht en beweeg. Je lichaam beloont je na pakweg een half uurtje met nieuwe energie. Gegarandeerd!

Voel je fysiek sterker

Ontbreekt het je soms aan energie om bepaalde dingen te doen? Geregeld sporten bouwt je spieren op en je spieren worden sterker. Je botten behouden hun dichtheid en er wordt genoeg gewrichtssmeersel aangemaakt. Daardoor blijft je lichaam soepel en sterk. En dat is prettig, want alledaagse activiteiten kosten je dan geen moeite.

Conditie verbetert

Krijg je onvoldoende lichaamsbeweging, dan is de kans groot je conditie laag is. Dat kan er voor zorgen dat allerlei alledaagse activiteiten je moeite kosten. Plan daarom meerdere keren per week een sportieve activiteit. Dan merk je dat je uithoudingsvermogen met sprongen vooruit gaat en je jezelf fitter voelt. Op de zaterdagochtend hardlopen met Eastrunners in het Oosterpark in Amsterdam is een prima begin.

Concentratie neemt toe

Sporten stimuleert de bloedsomloop, waardoor er onder andere meer zuurstofrijk bloed in je lichaam en dus ook in je hersenen komt. En dat is in feite energie die ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren.

Bestrijdt stress

Sporten is een zeer effectieve manier om stress tegen te gaan. Bij het sporten maakt je lichaam onder andere het geluksstofje endorfine aan. Dat bestrijdt niet alleen het stresshormoon, maar geeft je ook een gelukzalig gevoel. Zie je de zaken weer een stukje positiever. En regelmatig bewegen maakt je veerkrachtiger waardoor je beter kunt omgaan met spanningen.

Een boost voor je ego

Ook niet onbelangrijk, bewegen zorgt er ook voor dat je er beter uitziet. Een betere doorbloeding en snellere afvoer van afvalstoffen zorgen voor een mooiere huidskleur. Het opbouwen van spierweefsel zorgt er voor dat je strakker in je vel zit. Dat zorgt ervoor dat je je prettiger voelt, maar het boost ook je ego; zorgt dat je meer zelfvertrouwen hebt en energieker bent.

Minder ziek

De endorfine die je aanmaakt tijdens het sporten, is ook goed voor je afweer. Het prikkelt je immuunsysteem en daardoor ben je minder vatbaar voor virussen.

Beter slapen

Lichaamsbeweging ervoor dat je energie hebt om de hele dag actief te zijn. Maar het zorgt ook voor een goede nachtrust. Het helpt beter en dieper slapen, waardoor je de volgende ochtend goed uitgerust en fit opstaat.

Vergroot je energie, geef jezelf een goed gevoel en voorkom allerlei gezondheidsproblemen. Genoeg redenen om in beweging te komen bij Eastrunners in het Oosterpark in Amsterdam.

Eastrunners Amsterdam

We run together

Quotes van lopers

“Tijdens de training sta je geen minuut stil: ben je niet aan het hardlopen, dan ben je wel bezig met loopscholing, rek-, kracht- of stabiliteitsoefeningen. De training is pittig en gevarieerd en wordt mooi opgebouwd. Ik vind het motiverend om op zaterdagochtend met een groepje van verschillende niveaus te trainen. En je kunt er nog een hoop leren ook!”

Groet Marlies

Quotes van lopers

“Heel fijn dat we ook tips krijgen waarmee we zelf verder kunnen trainen. Ik sport niet alleen, ik leer ook veel. Daardoor wordt het echt leuk en houd ik het zo lang vol!”

Quotes van lopers

‘Monique zorgt voor een afwisselende les en voor mij is het een sportief begin van het weekend.’

Marissa

Quotes van lopers

De loopgroep van Eastrunners op zaterdagochtend is een goede stimulans om te blijven rennen. De lessen zijn afwisselend en er is aandacht voor looptechniek, sneller worden, etc. Echt een aanrader!

Victor

Quotes van lopers

“Lekker buiten sporten en fitter worden, met een leuke groep en een gemotiveerde trainer!”

Eastrunners Amsterdam

We run together